Website ontwerpen

website ontwerpenBen je creatief en denk je dat je het in je hebt zelf een website ontwerpen? Dan is er een aantal belangrijke punten die je in je achterhoofd moet houden. Want met creativiteit alleen kom je er niet.

Het doel van een website

Natuurlijk is het allereerst belangrijk dat je weet waarover of waarvoor je een website wilt maken. Ga je een persoonlijke blog maken of een website ontwerpen voor je bedrijf? Bedenk dat het doeleinde van je website mede bepaalt hoe je website er uit moet komen te zien. Een website ontwerpen voor je bedrijf vraagt natuurlijk om een professionelere en zakelijkere uitstraling dan een website ontwerpen voor of over jezelf.

Website ontwerpen met sitebuilder

Heb je eenmaal bedacht wat het doel is van je website en hoe deze eruit moet komen te zien, dan is er ook een aantal technische dingen om aan te denken. Voor het bouwen van een website gebruik je bijvoorbeeld een sitebuilder. Dit is een programma waarin je de website maakt. Ben je hier mee bekend, kies dan voor sitebuiler HTML. Ben je nog wat onervaren dan is WYSIWYG misschien beter voor een website ontwerpen. Dit werkt heel gemakkelijk en iedereen kan het. Met deze praktische sitebuilder bouw je je website bijvoorbeeld in Word en dan zie je direct het eindresultaat.

Gratis website ontwerpen

Je zult merken dat een website ontwerpen voor iedereen is weggelegd. Het resultaat wil je dan natuurlijk ook met iedereen delen die het maar zien en horen wil. Daarvoor heb je webruimte nodig, anders heb je er nog niets aan. Maar behalve die ruimte is ook een domein van essentieel belang. Want zonder domeinnaam, geen website. Allereerst moet je wel even checken of de domeinnaam die jij in gedachten hebt, nog vrij is. Als je je website tenslotte echt online wilt hebben, gebruik dan een FTPprogramma. Hier zijn ook gratis versies van. En tadaa, jouw eigen website, zelf ontworpen, staat online!