Werkende apps voor Google’s Project Glass bril getoond

Een van de medewerkers van Project Glass liet tijdens de presentatie zien hoe hij door middel van spraak het woord ‘bedankt’ in het Japans moest uitspreken. De bril gaf hem antwoord op een heel zachte toon, zodat alleen de gebruiker het kon horen en navertellen.Op de South by Southwest conferentie heeft Google voor de eerste keer volledig werkende apps voor de Project Glass bril geshowd. De applicaties waren gemaakt voor The New York Times, Gmail, Evernote en Path.

Alle applicaties voor de gadget zullen in een zelfde jasje worden gestoken en worden beschouwd als een soort van kaarten op een time line. Google heeft laten weten open te staan voor nieuwe apps, maar de ontwerpen moeten alleen voor Glass ontworpen zijn, ze moeten de normale functies niet onderdrukken, ze moeten gelinkt zijn aan tijd en rekening kunnen houden op actuele of onverwachte gebeurtenissen.

De Glass bril liet tijdens de presentatie een app zien van The New York Times. Het volledige artikel werd niet getoond, maar een korte, bondige versie wel. Gebruikers kunnen elk uur een nieuw update krijgen als ze dat willen. De app van Gmail werkt op eenzelfde manier. Gebruikers krijgen bij een nieuwe e-mail eerst alleen de kop en een foto van de afzender te zien. De gebruiker kan ervoor kiezen om daarna de volledige e-mail te lezen en eventueel te reageren via spraak.

De besturing van de bril geschiedt met name via hoofdbewegingen en oogbesturing. Door het hoofd omhoog te bewegen wordt een app geopend en meer informatie wordt getoond na speciale oogbewegingen. De bril zal eind 2013 al in de winkel liggen.

Bron: Nu.nl